Вступити до родини ATR

Майже 2 тис. абітурієнтів з окупованих територій зараховано на бюджет до українських ВНЗ

8 жовтня 2020, 11:34
797

Станом на початок жовтня до українських вищих навчальних закладів на місця державного замовлення вступило майже 2 тис. осіб з тимчасово окупованих територій Донецької та Луганської областей та Криму через освітні центри «Донбас-Україна» та «Крим-Україна». Зарахування вступників триватиме ще до 23 жовтня 2020 року.

Про це заявив заступник Міністра освіти і науки України Андрій Вітренко під час онлайн-брифінгу, повідомила пресслужба Міносвіти. 

«Під час цьогорічної вступної кампанії на базі українських закладів вищої освіти функціонували водночас такі освітні центри, як «Крим-Україна» та «Донбас-Україна». Станом на сьогодні вже зарахована на навчання через ОС «Крим-Україна» 381 особа, через ОС «Донбас-Україна» — 1 572 особи. Завершальний етап зарахування на бюджет та контракт триватиме ще до 23 жовтня», — зазначив Андрій Вітренко.

Як повідомляють у пресслужбі, традиційно, в рейтингових списках та наказах про зарахування всі прізвища вступників з тимчасово окупованих територй були зашифровані з метою гарантування їхньої безпеки.  

Під час онлайн-брифінгу були також презентовані оновлена покрокова інструкція  «4 кроки як здобути середню освіту в Україні школярам з тимчасово окупованих територій у 2020/2021 н.р.».

Окрім того, в Міністерстві освіти нагадали, що з лютого 2020 року розпочала роботу Урядова гаряча лінія з консультування громадян щодо питань освіти мешканців з тимчасово окупованих територій (0 800  504 425), на яку до та під час вступної кампанії, протягом 7 місяців, надійшло 6 603 дзвінки. 

Нагадаємо, що абітурієнти з тимчасово окупованих Росією територій Донбасу і Криму можуть вступити в українські заклади вищої освіти за спрощеною процедурою без складання зовнішнього незалежного оцінювання. Зокрема, випускники можуть вступати за спрощеною процедурою до майже 200 університетів, на базі яких діють освітні центри «Крим-Україна» та «Донбас-Україна». Перелік можна подивитися на сайті Міністерства освіти і науки України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ