Вступити до родини ATR

Кримськотатарський політв’язень Сейтхалілов скаржиться на сильні головні болі

12 жовтня 2020, 08:46
487

Фігурант «справи про так званий тероризм» (друга сімферопольська група) Рустем Сейтхалілов звернувся до свого адвоката зі скаргами на регулярні головні болі. Ліки, каже він, не допомагають.

ФОТО: Кримська солідарність (архів)

ФОТО: Кримська солідарність (архів)

Про це повідомив адвокат Едем Семедляєв активістам «Кримської солідарності». Зокрема, адвокат звернувся до медсанчастини СІЗО Сімферополя із заявою провести відповідне медичне обстеження в інтересах свого підзахисного.

«Напередодні я бачив свого підзахисного в ФСБ міста Сімферополь, де зараз регулярно проходить ознайомлення з матеріалами «справи». Рустем розповів, що «Цитрамон», «Спазмалгон», «Ібупрофен», які висилає йому сім'я, і ​​які він приймав — не ефективні. При збільшенні дози препарату, болі не припиняються», — розповів Семедляєв.

Захисник порекомендував Сейтхалілову письмово звернутися до медсанчастини слідчого ізолятора для того, аби йому провели діагностику та обстеження.

«Свій стан політв'язень описав адвокату наступним чином: «Часто прокидаюся від того, що болить голова. Коли болить голова, лежати не можу, тому що стає тільки гірше. У зв'язку з чим після нічного сну, протягом всього дня не лягаю, бо в положенні лежачи на спині, німіє потилиця, частина голови і шия. Весь день проводжу стоячи», — додали активісти «Кримської солідарності».

Як повідомляв ATR.ua, внаслідок облави ФСБ на кримських татар у Криму 27 березня 2019 року були затримані 20 осіб за підозрою у причетності до організації «Хізб ут-Тахрір» (заборонена в РФ). Серед них був і Рустем Сейтхалілов. 28 березня стало відомо про затримання у Ростові-на-Дону ще трьох кримських татар, в чиїх будинках на півострові окупанти напередодні провели обшуки. Пізніше «Київський райсуд» Сімферополя заарештував усіх 23 кримських татар. Згодом деяких фігурантів «справи» незаконно етапували до Росії.

Зазначимо, що Рустему Сейтхалілову закидають ч. 2 ст. 205.5 КК РФ («Участь у діяльності терористичної організації», до 20 років позбавлення волі). Своєї провини він не визнає.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ