Вступити до родини ATR

Севастопольському «самооборонівцю» повідомлено про підозру

12 жовтня 2020, 14:20
589

Прокуратура АР Крим заочно повідомила про підозру громадянину України, який, за даними слідства, був членом незаконного збройного формування «Самооборона Севастополя» та здійснював «контрольно-пропускний режим» на незаконно створеному блок-пості «Орловський міст» при в’їзді до міста Севастополь.

Про це повідомляє пресслужба прокуратури АРК.

«Досудовим розслідуванням встановлено, що громадянин України, будучи учасником незаконного збройного формування «Самооборона Севастополя», протягом лютого-березня 2014 року здійснював «контрольно-пропускний режим» на незаконно створеному блок-пості «Орловський міст» при в’їзді до м. Севастополь АР Крим. Погрожуючи застосуванням фізичної сили та вогнепальної зброї підозрюваний здійснював перевірки документів громадян та обшукував транспортні засоби, а також брав участь у затриманні українських громадян на території півострова», — йдеться у повідомленні.

Нині підозрюваного оголосили в розшук, вживаються заходи для встановлення його місцеперебування.

Зазначимо, що севастопольцю закидають створення незаконних збройних формувань і участь у їхній діяльності. Підозрюваному загрожує позбавлення волі терміном від 3 до 8 років.

Прокуратура не повідомляє імені «самооборонівця», якому повідомлено про підозру. За даними журналістів «Центру журналістських розслідувань», це Земенко Максим Володимирович, 29.04.1987 року народження.

Як відомо, бандформування «Самооборона» було створено на території Криму після захоплення півострова Росією. Члени цього формування брали участь у військових злочинах РФ на території України, викрадали і катували кримських татар і українців. Раніше українські правоохоронці встановили понад 1300 осіб, які брали участь у діяльності цього формування.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ