Вступити до родини ATR

Жодних пактів Зеленського-Путіна ми не підписуватимемо — Яценюк

13 жовтня 2020, 13:25
856

Україна поверне Крим за життя чинного керівництва Росії або за наступного. Проте жодних «пактів Зеленського-Путіна» Україна підписувати не буде.

Таку думку висловив колишній український прем'єр-міністр Арсеній Яценюк, коментуючи заяву Володимира Зеленського про те, що йому вдасться укласти мирну угоду з президентом РФ Володимиром Путіним, яка поверне окупований Крим до складу України.

«Ми судимо РФ в Європейському суді з прав людини та інших міжнародних судах за незаконну анексію нашої суверенної території. Ми повернемо Крим. Якщо не при житті цього керівництва Росії, то точно при наступному. А це станеться. Це не «проблема юго-востока», це — російська військова агресія проти України. Що є міжнародним злочином. Ніяких пактів Зеленського-Путіна ми підписувати не будемо. Безумовне виведення російських військ і найманців та контроль над українським кордоном — це передумова вирішення проблеми, яку створила Росія і персонально Путін», — наголосив політик.

Як повідомляв ATR.ua, раніше президент України Володимир Зеленський заявив, що він вірить у те, що йому вдасться укласти мирну угоду з президентом РФ Володимиром Путіним, яка поверне, зокрема, окупований Крим до складу України.

Як відомо, що військове вторгнення Росії до Криму почалося у лютому 2014 року. Озброєними людьми у камуфляжній формі були захоплені парламент і уряд Криму, держустанови, військові бази і аеропорт. 16 березня в Криму провели «референдум про приєднання Криму до Росії». Його Москва намагалася використати для виправдання анексії півострова, що належить Україні. Верховна Рада України офіційно оголосила датою початку тимчасової окупації Криму і Севастополя Росією 20 лютого 2014 року. Щорічно 26 лютого в Україні відзначається День кримського спротиву російській окупації. 31 липня 2014 року — у відповідь на анексію Криму і окупацію окремих районів Донбасу Росією — були запроваджені перші санкції проти РФ. Тепер ЄС і США системно продовжують економічні обмеження щодо країни-агресорки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ