Вступити до родини ATR

Окупанти відправили інваліда Сізікова на примусову психіатричну експертизу

15 жовтня 2020, 08:47
720

«Київський районний суд» Сімферополя за проханням ФСБ відправив фігуранта «справи про так званий тероризм», етнічного російського мусульманина, інваліда першої групи по зору Олександра Сізікова на примусову стаціонарну психіатричну експертизу.

ФОТО: Кримська солідарність

ФОТО: Кримська солідарність

Про це повідомив адвокат Еміль Курбедінов.

«Олександр — інвалід, у нього повна сліпота. У зв'язку з цим ФСБ не змогла запроторити його до СІЗО і він не підлягає реальному позбавленню волі за вироком. У нашої команди адвокатів є обґрунтовані побоювання, що Олександра хочуть визнати неосудним і таким чином позбавити волі, помістивши на примусове психіатричне лікування на довгі роки. Каральна психіатрія, про яку ми говорили довгі роки, може запрацювати на повну силу щодо Сізікова Олександра і відкрити двері для нових методів репресій. Якщо не в тюрму, так до божевільні», — наголосив адвокат.

Курбедінов додав, що Сізіков, будучи глибоко віруючим мусульманином, непримиренно засуджував репресії щодо кримських татар на півострові з боку окупантів.  

Як повідомляв ATR.ua, у липні 2020 року окупанти у Криму влаштували чергову облаву на кримських татар. Силовики провели обшуки за сімома адресами у будинках кримських татар та етнічних росіян-мусульман у Красногвардійському, Сімферопольському, Бахчисарайському районах та у місті Алушта. Тоді затримали: Еміля Зіядінова, Ісмета Ібрагімова, Аліма Суф'янова, Сейрана Хайретдінова, Олександра Сізікова та Вадима Бектемірова. Усім затриманим окупанти закидають «організацію діяльності терористичної організації і участь у діяльності такої організації». Згодом окупаційний «суд» у Криму відправив Олександра Сізікова під домашній арешт, решту затриманих запроторили до СІЗО.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ