Вступити до родини ATR

Пропагандисти з Криму відправилися до Карабаху

15 жовтня 2020, 12:55
814

Пропагандистські журналісти з окупованого Криму поїхали на зйомки у зону конфлікту до Нагірного Карабаху.

Про це повідомив колишній український журналіст, який після анексії Криму публічно підтримав окупантів, і зараз є гендиректором пропагандистського кримського телеканалу Олег Крючков.

Пропагандист запевнив, що журналісти «не на чиємусь боці». Водночас зазначив, що кореспонденти працюватимуть у «вірменському» Карабасі.

«Сьогодні у Вірменії починає працювати група телеканалу «Крим 24». <...> Ситуація там дуже схожа на кримську, хоча є і багато відмінностей. Ми вирішили відправитися туди і показати кримському глядачеві все, що там відбувається», — наголосив він.

Раніше очільник Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров повідомив, що у військовому конфлікті з Азербайджаном на боці Вірменії можуть бути задіяні бойовики «Самооборони» Криму, які брали участь в окупації українського півострова Росією.

Нагадаємо, вранці 27 вересня загострився конфлікт Азербайджану і Вірменії навколо Нагірного Карабаху. Обидві країни звинувачують одна одну в провокаціях. Влада Азербайджану заявила про загиблих під час обстрілу Нагірного Карабаху з боку Вірменії. У Вірменії, зі свого боку, повідомили про знищення кількох вертольотів і безпілотників ЗС Азербайджану. Є інформація про загиблих з усіх боків конфлікту як серед військових, так і серед мирних жителів. У Баку заявили, що Збройні Сили країни в перший день загострення конфлікту «звільнили від окупації» кілька населених пунктів невизнаної «Нагірно-Карабаської Республіки». Зазначимо, що Вірменія, невизнана «Нагірно-Карабаська Республіка» та Азербайджан ввели воєнний стан, оголошено мобілізацію.

Як відомо, конфлікт між Азербайджаном і Вірменією через Нагірний Карабах почався в 1988 році. У 1994 році — після шести років війни — був підписаний Бішкекський протокол, за яким Азербайджан і Вірменія домовилися про припинення вогню. Нагірний Карабах проголосив себе незалежною «республікою», але Азербайджан не визнав цього, вважаючи, що територію окупувала Вірменія.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ