Вступити до родини ATR

ЄС ввів санкції проти РФ через отруєння Навального

15 жовтня 2020, 13:45
795

Європейський Союз 15 жовтня запровадив санкції проти Російської Федерації через отруєння російського опозиціонера Олексія Навального.

Як повідомляє пресслужба Ради ЄС, у санкційний список потрапили шість людей: директор ФСБ Олександр Бортніков, перший заступник голови адміністрації президента РФ Сергій Кирієнко і ще чотири високопоставлених російських чиновника.

У санкційний список також включений Державний науково-дослідний інститут органічної хімії і технологій.

«Сьогодні Рада ввела обмежувальні заходи проти шести осіб і однієї компанії, причетних до замаху на Олексія Навального», — йдеться в заяві.

Запроваджені ЄС обмеження передбачають заборону на в'їзд на територію Євросоюзу і заморожування будь-яких фінансових активів в європейських банках.

Нагадаємо, 20 серпня російський опозиційний політик Олексій Навальний потрапив до реанімації — йому стало зле в літаку на рейсі з Томська до Москви. Російські лікарі попереднім діагнозом назвали «порушення обміну речовин». Згодом політика транспортували до Німеччини. 24 серпня берлінська клініка Charite заявила, що результати обстеження російського опозиціонера вказують на його отруєння. 7 вересня німецька клініка Charite, де опозиціонер перебував на лікуванні, повідомила, що політика вивели з коми. 23 вересня його виписали зі шпиталю.

Зазначимо, що німецький уряд заявив, що Олексія Навального отруїли «Новічком». Сліди нервового агента в організмі опозиціонера виявили у спеціальній лабораторії Бундесверу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ