Вступити до родини ATR

Українські правоохоронці отримали інформацію про росіян, які переслідують українців у Криму

15 жовтня 2020, 14:42
916

Постійне представництво президента України в АРК передало в СБУ, прокуратури АРК і Севастополя інформацію про громадян Росії, які порушують права українців в окупованому Криму.

Про це повідомляє пресслужба представництво у Facebook.

«В рамках системної міжвідомчої співпраці командою представництва президента України в АР Крим було передано до прокуратура Автономної Республіки Крим та міста Севастополя та головного управління СБУ в АР Крим інформацію про російських громадян, які перемістилися з території Російської Федерації на територію тимчасово окупованого Кримського півострову та здійснюють діяльність у окупаційних адміністраціях, систематично порушуючи права українських громадян», — йдеться у повідомленні.

Зазначається також, що відомості про цих росіян долучені до матеріалів кримінальних проваджень за фактами незаконного примусового переміщення громадян України з території АР Крим та Севастополя, переміщення населення Росії на півострів.

«Вказані особи також дотичні до злочинів, пов’язаних із перешкоджанням проведенню мирних зібрань на підтримку територіальної цілісності України, під час яких мало місце неправомірне застосування сили, побиття мирних громадян, нанесення тяжких тілесних ушкоджень та вбивства, які мали місце 26 лютого 2014 року біля будівлі Верховної Ради Автономної Республіки Крим. Вказані особи стали частиною репресивної системи переслідування і покарання учасників проукраїнських мітингів, які призвели до незаконного позбавлення волі, незаконних обшуків, а також їх дії призвели до незаконного поміщення Ільми Умерова до психіатричної лікарні, порушуючи право на справедливий судовий процес», — додали у відомстві.

У Зеленського наголосили, що цей список оновлюватиметься і доповнюватиметься. Опублікований відомством перелік налічує понад 100 осіб (переважно судді).

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ