Вступити до родини ATR

США відновлюють польоти над окупованим Кримом

16 жовтня 2020, 09:55
1064

США дозволять своїм авіакомпаніям здійснювати польоти у «певних районах» повітряного простору анексованого Росією Криму.

Про це йдеться в постанові Федерального авіаційного управління, опублікованого на сайті Федерального реєстру США 16 жовтня.

«У зв’язку зі зміною умов в Україні та супутніми ризиками для цивільної авіації США не продовжують заборону на окремі рейси в певних районах Сімферополя, термін дії якої закінчується 27 жовтня 2020 року», — йдеться в документі.

Розпорядження набере чинності після закінчення вказаного періоду.

Водночас заборону на польоти над Дніпром продовжили до 27 жовтня 2021 року, пояснюючи це «потенційною небезпекою для цивільної авіації у зв’язку з тривалими військовими діями на Сході України».

Нагадаємо, Федеральне авіаційне управління США заборонило проліт американських літаків над Сімферополем на початку 2014 року, над Дніпром — із середини травня 2016 року.

Як відомо, після анексії Криму Росією, Україна заборонила зліт-посадку з аеропорту «Сімферополь» всім авіакомпаніям і закрила повітряний простір над усією територією півострова. З березня 2014 року кількість незаконних перетинань повітряних кордонів України, в межах окупованого півострова перевищила 200 тисяч. Однак до 2019 року жодна авіакомпанія не відповіла за це фінансово.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ