Вступити до родини ATR

Швейцарія ввела санкції проти РФ за «Кримський міст»

16 жовтня 2020, 14:01
1042

Швейцарія ввела санкції проти фізичних осіб і компаній, відповідальних за будівництво мосту між Краснодарським краєм РФ та окупованим Кримом.

Відповідне рішення опубліковано на сайті Швейцарського секретаріату економіки.

До санкційного списку внесли генерального директора «Гранд Сервис Экспресс», який здійснює залізничне сполучення між Росією і незаконно анексованим Кримом, та заступника генерального директора з інфраструктурних проєктів ТОВ «Стройгазмонтаж», який займався будівництвом моста.

Окрім цього, в санкційний список потрапила низка компаній, причетних до будівництва моста: «Ленпромтранспроект», «Дирекция по строительству железной дороги Беркакит‐Томмот‐Якутск», «Крымская железная дорога» і «Крымская первая страховая компания».

Нагадаємо, наприкінці вересня Євросоюз, а також Велика Британія запровадили санкції проти фізичних осіб і компаній, пов'язаних із будівництвом «Керченського мосту».

Як повідомляв ATR.ua, «Кримський міст», довжиною 19 кілометрів, з'єднує окупований півострів і Краснодарський край (РФ). Його почали будувати у квітні 2015 року, вартість будівництва склала 6,9 мільярди рублів. Торік у жовтні окупанти запустили рух вантажних автомобілів по незаконно побудованому «Кримському мосту». А у травні 2019 року в окупованому Криму відбулося офіційне відкриття автомобільної частини моста через Керченську протоку. Цьогоріч 30 червня окупанти запустили незаконне вантажне залізничне сполучення між анексованим півостровом і Росією.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ