Вступити до родини ATR

Суд заборонив поширення книги «Справа про Василя Стуса» без дозволу Медведчука

19 жовтня 2020, 13:32
895

У Києві суд заборонив розповсюдження книги Вахтанга Кіпіані «Справа Василя Стуса» без дозволу Віктора Медведчука. Також, згідно з рішенням суду, з книги мають бути видалені окремі фрази, які на думку лідера «ОПЗЖ» буцімто порушують його честь і гідність.

Про це повідомляє видавництво Vivat.

«Ми були готові до такого рішення, адже було б наївно сподіватись, що в боротьбі з таким суперником, ми переможемо одразу. Натомість, ми не розраховували, що ми настільки недалеко пішли від тих часів, коли відбувався сам суд над Василем Стусом. У нас була надія на те, що часи змінились», — зазначили у видавництві.

Автор книги «Справа про Василя Стуса» Вахтанг Кіпіані повідомив, що він разом із видавництвом подаватиме апеляцію на це рішення суду. Окрім цього, він додав, що після рішення всі книги «Справа Василя Стуса» розкупили за годину.

Нагадаємо, Віктор Медведчук згадується у книзі, оскільки свого часу він був адвокатом українського поета, правозахисника Василя Стуса. Радянський режим засудив письменника на 10 років примусових робіт і 5 років заслання. Стус відмовився від призначеного йому адвоката, намагаючись самому здійснити свій захист. Але його вивели із зали суду і вирок зачитали без нього. Віктора Медведчука часто звинувачують у порушенні адвокатської етики під час того процесу. Сам він своєї провини не визнає.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ