Вступити до родини ATR

Ті, хто без бою віддав Крим, мають нести відповідальність — Зеленський

20 жовтня 2020, 11:51
724

Президент України Володимир Зеленський вважає, що за здачу Криму без бою у 2014 році винні мають понести відповідальність.

Про це він сказав під час щорічного послання до Верховної Ради.

За його словами, Україна будує військо, яке зможе захистити країну на суші, на воді, у повітрі та кіберпросторі.

«Щоб більше ні в кого не виникало навіть думки, що можна посягнути на наш суверенітет та територіальну цілісність. Або відібрати в України землі без єдиного пострілу — цього не буде ніколи. А ті, хто без бою віддав Крим, мають нести відповідальність. Питання — не в помсті, а в справедливості», — заявив він.  

Президент назвав своїми ключовими пріоритетами мир на Донбасі та деокупацію Криму і нагадав, що Україна не забуває своїх громадян з тимчасово окупованих територій.

«Ми не забуваємо, що і в Криму, і на окупованому Донбасі живуть наші громадяни. І ми маємо дбати про них. Дбати та боротися за них, — сказав президент.

Зеленський також згадав про можливість вступати до українських вишів випускникам з ОРДЛО та Криму та про створення ТВ-каналу для окупованих територій.

Як повідомляв ATR.ua, в Офісі президента заявляли, що у посланні Зеленського буде зроблено акцент на питанні Криму і створенні формату Кримська платформа, спрямованого на координацію міжнародних зусиль щодо захисту прав кримчан і деокупації півострова, проте жодної інформації щодо Кримської платформи президент не надав.

Як відомо, наразі парламент перебуває на карантині, але сьогодні, 20 жовтня, депутати зібралися, аби заслухати послання президента до Верховної Ради.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ