Вступити до родини ATR

Російський суд залишив за ґратами громадянського журналіста Ремзі Бекірова

21 жовтня 2020, 12:12
945

Російський апеляційний суд Сочі залишив під арештом громадянського журналіста, фігуранта «справи про так званий тероризм» (друга сімферопольська група) Ремзі Бекірова.

ФОТО: Кримська солідарність

ФОТО: Кримська солідарність

Як повідомляють активісти «Кримської солідарності», рішення суду першої інстанції залишено без змін.

«Апеляційну скаргу ми написали на 14 аркушах, де вказали, що «Верховний суд» Криму неправильно застосував кримінальне законодавство, а саме не врахував і не застосував четверту Женевську конвенцію щодо Ремзі Бекирова. Не врахував те, що Ремзі під час судового засідання знаходиться в акваріумі, хоча Європейський суд неодноразово вказував на те, що це принижує людську гідність. У нього елементарно нема столу», — розповів адвокат Едем Семедляєв.

Засідання проходило у закритому режимі, нібито через тяжкість статті, за якою звинувачують громадянського журналіста Ремзі Бекірова. Однак, захист не вважає, що у суду є для цього достатньо підстав.

Нагадаємо, Ремзі Бекіров є фігурантом «справи про так званий тероризм» (друга сімферопольська група). Внаслідок облави ФСБ на кримських татар у Криму 27 березня були затримані 20 осіб за підозрою у причетності до організації «Хізб ут-Тахрір». Також були затримані два активісти, які прийшли підтримати співвітчизників в Криму. Пізніше кримських татар незаконно етапували до Росії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ