Вступити до родини ATR

НАТО посилює присутність на сході Європи через дії РФ у Криму

22 жовтня 2020, 12:56
920

Мілітаризація Росією тимчасово окупованого Криму змушує тримати посилену військову присутність Альянсу на сході Європи.

Про це під час брифінгу повідомила постпред США при НАТО Кей Бейлі Гатчісон, передає українське інформаційне агентство УНІАН.

«Росія зараз здійснює мілітаризацію Криму, і з цієї причини ми маємо подбати, аби усі наші союзники у Чорному морі та в інших регіонах були захищеними», — підкреслила дипломат.

Вона додала, що російська мілітаризація Криму відбувається у безпосередній близькості до багатьох країн НАТО.

«Мілітаризація Криму, який дуже близько розташований до багатьох союзників, і незаконна спроба відняти Крим в України, змусила НАТО до посиленої присутності, не на постійному рівні, а на рівні ротації сил, щоб запевнити, що продовжується стримування будь-яких подальших дій Росії, і на майбутнє — щоб Крим повернувся в Україну», — наголосила Гатчісон.

Нагадаємо, військове вторгнення Росії до Криму почалося в лютому 2014 року. Озброєними людьми у камуфляжній формі були захоплені парламент і уряд Криму, держустанови, військові бази і аеропорт. 16 березня в Криму провели «референдум про приєднання Криму до Росії». Його Москва намагалася використати для виправдання анексії півострова, що належить Україні. Верховна Рада України офіційно оголосила датою початку тимчасової окупації Криму і Севастополя Росією 20 лютого 2014 року. Щорічно 26 лютого в Україні відзначається День кримського спротиву російській окупації.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ