Вступити до родини ATR

У політвʼязня Вадима Сірука — запалення нирок через сирість у камерах

23 жовтня 2020, 09:41
853

Фігурант «справи про тероризм» (ялтинська група) Вадим Сірук лікується від запалення у нирках, яке виникло через сирість у камерах. Наразі він перебуває у башкирській виправній колонії.

ФОТО: Кримська солідарність

ФОТО: Кримська солідарність

Про це повідомила його дружина Анна Богачева на своїй сторінці у Facebook. Вперше після етапу Сірука з ростовського СІЗО їй вдалося поговорити з чоловіком по телефону.

«Потроху вирішуються медичні проблеми — запалення в нирках після тривалого перебування в сирих камерах. Взяті аналізи, призначено лікування, видані ліки. Апарату УЗІ в колонії немає, і навряд чи вийде зробити обстеження в іншій лікарні», — зазначила дружина політвʼязня.

Як відомо, Вадим Сірук — один з шести фігурантів «справи про тероризм» (ялтинська група). 12 лютого 2016 року після масових обшуків і затримань «Київський райсуд Сімферополя» заарештував Інвера Бекірова, Вадима Сірука, Мусліма Алієва та Емір-Усеіна Куку. Пізніше, 18 квітня були затримані Рефат Алімов і Арсен Джеппаров. Їх звинувачують у «причетності до діяльності терористичної організації».

Як повідомляв ATR.ua, 11 жовтня 2019 року звинувачення запросило до 20 з половиною років позбавлення волі для фігурантів «справи про так званий тероризм» (ялтинська група). Загальний термін покарання шістьом кримським татарам становить майже 100 років.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ