Вступити до родини ATR

Білогірська «справа про тероризм»: свідки захисту надали свідчення

23 жовтня 2020, 11:07
942

У Південному окружному військовому суді Ростова-на-Дону відбулося 10-е судове засідання «справи про так званий тероризм» (білогірська група).

ФОТО: Кримська солідарність

ФОТО: Кримська солідарність

Про це повідомляють активісти «Кримської солідарності».

Шість свідків з боку захисту надали свої свідчення. Серед них — колишній і чинний імами Білогірської мечеті та її парафіяни. Усі вони характеризують підсудних, як порядних мусульман, чуйних сусідів і законослухняних громадян.

 «Вони буквально мухи не скривдять», — описував у суді батька і сина Омерових свідок Ільясов.

Прокурор звинувачення вдавався до найнесподіваніших питань —  навіть просив оцінити віру політв’язнів за шкалою від 1 до 10.

Під час допиту з'ясувалося, що всі підсудні відвідували мечеть щоп'ятниці, де здійснювали намаз, не закликаючи нікого до протиправних дій.

Наступне засідання у цій «справі» призначене на 5 листопада.

Нагадаємо, 10 червня 2019 року біля в’їзду на «Керченський міст» окупанти зупинили автомобіль з родичами кримськотатарських політв’язнів, які прямували у Ростов-на-Дону на суди. Тоді «правоохоронці» затримали Енвера Омерова. Пізніше стало відомо, що у цей час обшуки проводилися ще у кількох будинках кримських татар в окупованому Криму. У той день окупанти також затримали Айдера Джаппарова та сина Енвера Омерова — Ризу Омерова. Кримських татар звинуватили у причетності до «терористичної» організації. Згодом усіх незаконно етапували до РФ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ