Вступити до родини ATR

Авіакатастрофа АН-26: встановлені причини трагедії

23 жовтня 2020, 13:30
1139

Урядова комісія з розслідування авіакатастрофи АН-26, яка сталася на Харківщині 25 вересня, становила декілька причин трагедії. Зокрема, технічні несправності літака, системні порушення в організації польотів та помилки пілотів.

Про це в інтервʼю РБК-Україна повідомив міністр з питань стратегічних галузей промисловості Олег Уруський.

За його словами, серед основних причин, комісія виявила системні порушення в організації польотів. Також були встановлені побічні причини, серед яких технічні несправності літака, а саме відмова системи ПРТ-24.

Уруський зазначив, що технічна несправність не повинна була привести до краху літака. Він відмітив, що людський фактор зіграв не останню роль.

«На превеликий жаль, комісія підтверджує, що під час польотів, не тільки цього — останнього, але й інших, було дуже багато порушень, в тому числі з боку екіпажу і керівників польоту», — наголосив Уруський.

Нагадаємо, ввечері 25 вересня літак Повітряних сил ЗСУ АН-26 впав біля Чугуєва Харківської області. Катастрофа сталася, коли борт заходив на посадку. Командування Повітряних сил ЗСУ заявило, що в літаку було 27 осіб. Внаслідок катастрофи 26 осіб загинули, одна людина вижила.

6 жовтня президент Зеленський нагородив 27 військових екіпажу АН-26 медаллю «За військову службу Україні», 26 з них отримали нагороди посмертно.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ