Вступити до родини ATR

Екзит-поли оголосили результати місцевих виборів в Україні

26 жовтня 2020, 08:30
815

На виборах до Київської міської ради лідирує партія УДАР Віталія Кличка, на другому місці — партія «Європейська солідарність», на третьому — «Слуга народу». Третина українців проігнорувала 5 питань від президента.

Фото: УНИАН

Фото: УНИАН

Київ. За результатами екзит-полу, на виборах мера Києва лідирує Віталій Кличко, за якого проголосували 47,8% виборців. На другому місці знаходиться кандидат від «Опозиційної платформи — За життя» Олександр Попов з результатом 8,6%. Третім йде представник партії «Голос» Сергій Притула — його підтримали 8,3% виборців. Ірина Верещук від «Слуги народу» набрала 8% голосів. Олексій Кучеренко від «Батьківщини» — 6%. У решти кандидатів — менше ніж 5% голосів виборців. Таким чином, до другого туру виборів мера Києва можуть вийти Віталій Кличко і Олександр Попов.

На виборах до Київради за партію УДАР проголосували 21,3%, за «Європейську солідарність» — 18,0%, за «Слугу народу» — 9,5%, за партію «Голос» — 7,2%, за партію Олександра Омельченка «Єдність» — 6,8%, за партію «Опозиційна платформа — За життя», — 6,7%, за «Батьківщину» — 6,6%.

За результатами опитування соціологічної групи «Рейтинг», третина українців, які голосували на місцевих виборах, проігнорувала 5 питань від президента Володимира Зеленського. Водночас думки опитаних і тих, хто не відповідав на питання, здебільшого тотожні. 

Речник кампанії «5 питань президента» Артем Гагарін заявив, що опитування, ініційоване Володимиром Зеленським, пройшло успішно і в межах законодавства, його попередні результати партія "Слуга народу" оголосить 26 жовтня.

Як відомо, 25 жовтня в Україні відбулися місцеві вибори. Українці обирають нову місцеву владу за новим виборчим законодавством. Зокрема, обирають депутатів місцевих рад — сільських і селищних, міських, районних та обласних, районних у містах (де вони є), а також міського голову Києва та голів майже усіх міст, сіл і територіальних громад. Зазначимо, що вибори депутатів Верховної Ради Автономної Республіки Крим, депутатів місцевих рад та сільських, селищних, міських голів на тимчасово окупованих територіях Автономної Республіки Крим, міста Севастополя, в окремих районах, містах, селищах і селах Донецької та Луганської областей не призначалися і не проводилися. Вибори на цих територіях відбудуться лише після припинення російської агресії та виведення незаконних збройних формувань. Їх призначать окремим законом. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ