Вступити до родини ATR

Третя бахчисарайська «справа про тероризм»: матеріали справи направили до суду

26 жовтня 2020, 13:34
1050

Матеріали «справи про так званий тероризм» (третьої бахчисарайської групи) направлені до Південного окружного військового суду у Ростові-на-Дону для розгляду по суті. Сторона захисту закінчила ознайомлення з матеріалами «кримінальної справи» і зараз очікує призначення дати попереднього судового засідання.

ФОТО: Кримська солідарність

ФОТО: Кримська солідарність

Про це повідомила адвокат Ліля Гемеджі, передають активісти «Кримської солідарності».

«Усім обвинуваченим — чотирьом кримським татарам, один з яких знаходиться на домашньому тресті, а троє інших — у слідчому ізоляторі міста Сімферополя, вже вручені обвинувальні висновки. Також вони вручені захисникам, а сама «справа» направлена ​​до Південного окружного військового суду», — розповіла Гемеджі.

Сторона захисту вважає, що матеріали цієї «кримінальної справи» суперечать нормам міжнародного гуманітарного права. Окрім того, в експертизах захист виявив чисельні помилки та фальсифікації.

«Фоноскопія не змогла визначити голоси, більше того у фонографічній експертизі повно помилок, зокрема, фігурують особи, які не притягаються у цій кримінальній справі. Тим не менш, фахівців-фоноскопістів підмінили так звані приховані свідки, які нібито впізнали голоси наших підзахисних», — додала захисниця.

Нагадаємо, 11 березня 2020 року окупанти у Криму увірвалися з обшуками до будинків сімох кримських татар. Так звані «слідчі дії» були проведені у: матері Сейтумера Сейтумерова — ведучого телеканалу ATR, Сейдамета Мустафаєва — стрімера «Кримської солідарності», Сейтумера Сейтумерова — історика, Шукрі Сейтумерова, Рустема Сейтмеметова, Амета Сулейманова і Айдера Сулейманова. Усім кримським татарам окупанти закидають участь у забороненій в РФ організації.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ