Вступити до родини ATR

США готові до співпраці над створенням Кримської платформи з деокупації — МЗС

27 жовтня 2020, 09:59
750

Тимчасова повірена у справах США в Україні Крістіна Квін заявила, що Сполучені Штати готові до співпраці над створенням ініційованої Україною Кримської платформи.

ФОТО: МЗС України

ФОТО: МЗС України

Про це вона сказала під час зустрічі з першою заступницею голови МЗС України Еміне Джеппар, повідомляє пресслужба МЗС України.

«Крістіна Квін висловила готовність співпрацювати з Україною та наголосила, що позиція США, закріплена у Декларації щодо Криму, яка була оприлюднена Державним секретарем Майком Помпео, залишається твердою та незмінною — Крим є частиною України і США ніколи не визнають спроби Росії його анексувати», — йдеться у повідомленні.

Еміне Джеппар, зі свого боку, висловила вдячність за послідовну підтримку України з боку США в рамках міжнародних організацій, а також наголосила на важливості ухвалення оновлених та суттєво посилених резолюцій «Проблема мілітаризація Автономної Республіки Крим та м. Севастополь, Україна, а також частин Чорного та Азовського морів» та «Ситуація з правами людини в Автономній Республіці Крим та м. Севастополь, Україна», які найближчим часом будуть винесені Україною на розгляд Генеральної Асамблеї ООН.

Раніше лідер кримськотатарського народу Мустафа Джемілєв повідомив, що в День кримського спротиву російській окупації (26 лютого) планується проведення саміту на рівні глав держав, що приєднаються до платформи з деокупації Криму.

Нагадаємо, на початку червня міністр закордонних справ Дмитро Кулеба оголосив, що Україна має намір створити міжнародну платформу для обговорення з партнерами деокупації Криму. За словами Еміне Джеппар, створення платформи має на меті «задати багаторівневу рамку, яка триматиме тему Криму на різних рівнях».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ