Вступити до родини ATR

Суд достроково звільнив з-під варти засудженого за держзраду кримського екс-депутата Ганиша

27 жовтня 2020, 12:50
732

Екс-депутата Верховної Ради Криму Василя Ганиша, засудженого на 12 років увʼязненя за державну зраду, на початку жовтня достроково звільнили нібито через стан здоровʼя.

Про це повідомляє «Українська правда».

Богунський районний суд Житомира 1 жовтня ухвалив відповідне рішення через прохання адвоката Василя Ганиша звільнити його підзахисного. За його словами, у Ганиша нібито виявили тяжку хворобу серця, яка потребує оперативного медичного втручання та постійного нагляду.

За інформацією джерела «Української правди», суд ухвалив рішення незаконно, посилаючись на довідку про стан здоров'я Ганиша з районної лікарні. Однак такий висновок повинна подавати спеціальна тюремна комісія.

Житомирська обласна прокуратура заявила про намір оскаржити цю ухвалу суду.

Нагадаємо, Василь Ганиш був затриманий українськими правоохоронцями на Херсонщині у квітні 2015 року. Йому було пред’явлено обвинувачення в державній зраді. Дніпровський районний суд у листопаді 2018 року ухвалив вирок, яким покарав Ганиша позбавленням волі на 12 років. Після цього захист намагався оскаржити вирок. У січні 2020 року Київський апеляційний суд підтвердив покарання — арешт на 12 років. Цьогоріч у вересні Василя Ганиша доставили до Житомирської виправної колонії № 4, де він мав відбувати покарання.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ