Вступити до родини ATR

В Азербайджані відкрили перше почесне консульство України

27 жовтня 2020, 13:17
770

В Азербайджані відбулася урочиста церемонія з нагоди призначення почесного консула в місті Шемахи.

ФОТО: пресслужба посольства України в Азербайджані

ФОТО: пресслужба посольства України в Азербайджані

Про це йдеться у повідомленні пресслужби посольства України в Азербайджані.

«27 жовтня у приміщенні посольства України в Азербайджанській Республіці відбулася урочиста церемонія з нагоди призначення почесного консула України в Шемахи», — йдеться у повідомленні.

Почесним консулом в Шемахи призначений підприємець, випускник Київського інституту міжнародних відносин Мехралі Гасімов, який працював на різних посадах в міжнародних компаніях SAP і DeGolyer & MacNaughton Corporation.  Посол України в Азербайджані Владислав Каневський передав Гасімову консульський патент і вручив службове посвідчення, сторони також підписали угоду про функції та обов'язки почесного консула України в Шемахи.

У пресслужбі також зазначили, що відкриття першого Почесного консульства є свідченням високої динаміки співпраці між обома країнами і створює сприятливі умови для подальшого розширення торговельно-економічних, культурно-гуманітарних і регіональних зв'язків між державами.

Нагадаємо, що торік президент України Володимир Зеленський і його азербайджанський колега Ільхам Алієв на переговорах у Баку підтвердили незмінність офіційної позиції двох країн щодо Нагірного Карабаху і Криму. Так, Київ і Баку висловили підтримку один одному в питаннях відновлення суверенітету і територіальної цілісності держав у рамках міжнародно визнаних кордонів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ