Вступити до родини ATR

Анкара обурилися карикатурою Charlie Hebdo на Эрдогана

28 жовтня 2020, 12:36
1049

Французький сатиричний журнал Charlie Hebdо випустив черговий номер з карикатурою на турецького президента Реджепа Таїпа Ердогана. Анкара заявила, що Париж продемонстрував таким чином «свою вульгарність і аморальність».

Обкладинку нового журналу з карикатурою на турецького президента журнал Charlie Hebdo опублікував у своєму Twitter. На фото Ердоган зображений у спідній білизні на дивані. Він задирає спідницю жінці в традиційному мусульманському вбранні й вигукує: «Ось і пророк!».

Анкара, зі свого боку, засудила карикатуру. Зокрема, представник Ердогана Ібрагім Калин заявив, що французький журнал не поважає цінності і святість.

«Ми рішуче засуджуємо публікацію про нашого президента у французькому журналі, в якому не поважаються ніякі переконання, святість і цінності. Вони просто демонструють власну вульгарність і аморальність. Напад на особисті права — це не гумор і свобода вираження», — написав він у Twitter.

Нагадаємо, минулого тижня стався конфлікт між президентами Туреччини й Франції. Зокрема, Ердоган заявив, що Макрону потрібно «лікувати психіку» через політику щодо мусульманської меншини. Все розпочалося після гучного вбивства вчителя коледжу у Франції. Вбивцею виявився російський радикал, що нібито сповідує іслам, а його мотиви — карикатури саме журналу Charlie Hebdo про пророка Мухаммеда, які вчитель показував учням. Після цього у Франції закрили деякі мечеті, а людей, що виступали на захист убивці вчителя, почали переслідувати. Тоді Макрон заявив, що «ісламісти не зможуть спокійно спати у Франції».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ