Вступити до родини ATR

Сьогодні — день народження політв'язня Рефата Алімова

28 жовтня 2020, 13:43
570

28 жовтня кримськотатарському політв'язню Рефату Алімову виповнилося 29 років. Це вже п’ятий день народження, який він зустрічає у неволі.

ФОТО: Кримська солідарність

ФОТО: Кримська солідарність

Про це повідомляють активісти «Кримської солідарності» та наводять уривок з промови Рефата Алімова в апеляційному суді.

«Спочатку нам інкримінують участь у терористичній організації, а потім — ще гірше і куди кумедніше — спробу повалення влади. Це дійсно смішно звучить, якби не було так сумно. Адже ми не прагнули приєднатися до РФ і тим більше ми не збиралися змінювати конституцію РФ, це все було зроблено без нашої участі, а звинувачують в цьому нас — тих, хто взагалі не хотів жити у вашій державі», — виступив Алімов.

Як повідомляв ATR.ua, раніше у політв'язня Рефата Алімова почалися проблеми з нирками.

Нагадаємо, 12 листопада 2019 року Південний окружний військовий суд засудив Рефата Алімова на 8 років колонії суворого режиму.

Як відомо, 12 лютого 2016 роки після масових обшуків і затримань «Київський райсуд» Сімферополя заарештував фігурантів «справи про так званий тероризм» (ялтинська група) Інвера Бекірова, Вадима Сірука, Мусліма Алієва та Емір-Усеіна Куку. 18 квітня були затримані Рефат Алімов і Арсен Джеппаров. Пізніше Рефата Алімова, Арсена Джеппарова, Емір-Усеіна Куку, Мусліма Алієва, Енвера Бекірова та Вадима Сірука етапували з окупованого Криму до Ростова-на-Дону, де суд призначив їм покарання у вигляді позбавлення волі в колонії суворого режиму.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ