Вступити до родини ATR

Зеленський терміново скликав засідання РНБО через загрозу нацбезпеці

29 жовтня 2020, 11:16
747

Президент України Володимир Зеленський скликав термінове закрите засідання Ради національної безпеки і оборони для визначення заходів невідкладної належної реакції держави на нові загрози та виклики національній безпеці та обороні країни.

ФОТО: Офіс президента

ФОТО: Офіс президента

Про це повідомляє пресслужба Офісу президента.

«Змушені констатувати, що останнім часом з'явились ознаки того, що окремі суб’єкти намагаються переглянути ключові частини суспільного договору в Україні, які передбачають нульову толерантність до корупції та будь-якої форми непрозорості в державному управлінні. Це неприпустимо», — йдеться у повідомленні.

Зазначається, що президент запропонує членам РНБО обговорити ситуацію, яка склалася в національній безпеці країни, та ухвалити відповідні рішення. Необхідні законопроекти, які в подальшому запобігатимуть виникненню подібних кризових ситуацій, будуть напрацьовані й подані главою держави до Верховної Ради як невідкладні.

«Нищівні удари, які завдаються досягненням країни у сфері боротьби та ефективної протидії корупції в Україні, не можуть залишатися поза увагою. Необхідна негайна та жорстка оцінка рішенням окремих суб’єктів, дії яких стають дедалі суспільно небезпечнішими», — заявив Володимир Зеленський.

Нагадаємо, 28 жовтня Національне агентство з питань запобігання корупції закрило доступ до Єдиного державного реєстру декларацій про доходи. Окрім того, напередодні Конституційний суд заявив про багатомісячний тиск з боку НАЗК і Національного антикорупційного бюро (НАБУ). Звернення було направлено до президента, голови Верховної Ради та прем'єр-міністру. Зазначимо, що 27 жовтня Конституційний суд України також визнав неконституційною кримінальну відповідальність за недостовірне декларування.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ