Вступити до родини ATR

Родичам політв’язнів заборонили відвідувати суди через пандемію COVID-19

29 жовтня 2020, 12:10
535

Через пандемію COVID-19 «суди» над кримськотатарськими та українськими політв’язнями в окупованому Криму та в суді у Ростові-на-Дону відбуватимуться без присутності родичів та журналістів.

ФОТО: RFE/RL

ФОТО: RFE/RL

Про це повідомляють активісти «Кримської солідарності».

Так, через постанови окупаційного «уряду» Криму та регіонального уряду Ростовської області в «судах» півострова та Південному окружному військовому суді Ростова-на-Дону з’явились відповідні розпорядження.

На думку адвоката Еміля Курбедінова, це суттєво вплине на моральний стан політв’язнів.

«Відвідувачі — дуже важливий аспект в таких справах. Це одночасно і громадський контроль, і підтримка хлопців. Їм важливо бачити, що хтось сидить у залі. Цей момент повинен дотримуватися, але під час пандемії суди зловживають обмеженнями. Ми бачимо, що менше людей приїжджає, відповідно підтримки теж стає менше. Безумовно, необхідно передбачити всі заходи безпеки: і маски, і соціальну дистанцію. Але нікого не пускати неправомірно», — наголосив адвокат.

Зазначимо, що засідання у «справах» кримськотатарських та українських політв’язнів, яких окупаційна «влада» судить за надуманими звинуваченнями, здебільшого відбуваються в окупаційних «судах» Криму або у Південному окружному військовому суді у Ростові-на-Дону.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ