Вступити до родини ATR

Російські активісти провели акції на підтримку кримськотатарських політв‘язнів

2 листопада 2020, 08:55
768

31 жовтня у Москві активісти вийшли з поодинокими пікетами на підтримку політв'язнів, фігурантів «справи про так званий тероризм» (красногвардійська група).

ФОТО: Кримська солідарність

ФОТО: Кримська солідарність

Про це повідомляє «Кримська солідарність».

У руках вони тримали плакати з фотографіями та іменами кримських політичних в'язнів: «Красногвардійська справа: Рустем Емірусеінов, Арсен Абхаіров, Ескендер Абдулганієв — НЕ ТЕРОРИСТИ!», «49 років на трьох за розмови».

Як повідомляють активісти, 31 жовтня та 1 листопада у Криму пройшли дуа (молебні) на підтримку політв'язнів, фігурантів «справи про так званий тероризм» (красногвардійська група).

3 листопада 2020 року Південний окружний військовий суд у Ростові-на-Дону винесе вирок Рустему Емірусеінову, Арсену Абхаірову та Ескендеру Абдулганієву.

Таким чином Рустема Емірусеінова може бути засуджено на термін 18 років з обмеженням на 1,5 роки нагляду, Арсена Абхаірова — на 15 років, Ескендера Абдулганієва — на 16 років у колонії суворого режиму.

Як відомо, 14 лютого 2019 року в смт. Октябрське Красногвардійського району Криму співробітники ФСБ провели обшуки в будинках кримських татар Рустема Емірусеінова, Арсена Абхаірова і Ескендера Абдулганіева. Після цього чоловіків затримали, їх звинувачують у «причетності до діяльності терористичної організації».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ