Вступити до родини ATR

Це кінець кримінальної справи, але не кінець нашої боротьби — останнє слово Ескендера Абдулганієва у суді

3 листопада 2020, 07:31
587

2 листопада 2020 року кримськотатарський політв’язень, фігурант «справи про так званий тероризм» (красногвардійська група) Ескендер Абдулганієв у Південному окружному військовому суді в Ростові-на-Дону виступив з так званим останнім словом, у якому закликав кримських татар не підкорюватися окупантам та продовжувати боротьбу за справедливість.

ФОТО: Кримська солідарність

ФОТО: Кримська солідарність

Останнє слово політв’язня поширило об’єднання «Кримська солідарність».

«Люди, які добровільно погоджуються жити в приниженні, в утисках і в страху, і не намагаються нічого змінити і звільнитися від накладених на них пут, ніколи не зможуть вибратися з цього положення і будуть продовжувати жити в страху у час, коли невігластво встановило панування над світом. Система поневолює і диктує, загнавши нас в свої рамки, де влада пише під себе закони, де людей за правду садять, де матеріальне майно важливіше людського життя — можна перераховувати і перераховувати. Нічого з цього не зміниться, поки люди не почнуть думати і жити, бажаючи справедливості, — наголосив він.

Політв’язень подякував усім, хто підтримує та молиться за кримськотатарських бранців.  

«Шановний джемаат, хочу висловити вам безмежні слова подяки. Мій народ, ви, незважаючи на важке становище, не залишили нас, не відвернулися від нас, а протягом усього часу, виявляючи терпіння, допомагали нам і підтримували нас, жертвували своїм часом, роботою, приїжджаючи до нас на суди підтримати нас. Жертвували майном, роблячи передачі нам, читали за нас дуа, писали листи. Çoq sağ oluñız. Також хочу подякувати нашим адвокатам за те, що вони роблять і чим вони жертвують. Не кожен зможе. Це гідно великої поваги. Також я вдячний державі Україна, всім громадським організаціям, усім людям, які підтримували нас, виходячи на поодинокі пікети, що говорили про нас і писали листи нам», — зауважив він.

Нагадаємо, сьогодні, 3 листопада 2020 року Південний окружний військовий суд у Ростові-на-Дону має винести вирок Рустему Емірусеінову, Арсену Абхаірову та Ескендеру Абдулганієву.

Таким чином Рустема Емірусеінова може бути засуджено на термін 18 років з обмеженням на 1,5 роки нагляду, Арсена Абхаірова — на 15 років, Ескендера Абдулганієва — на 16 років у колонії суворого режиму.

Як відомо, 14 лютого 2019 року в смт. Октябрське Красногвардійського району Криму співробітники ФСБ провели обшуки в будинках кримських татар Рустема Емірусеінова, Арсена Абхаірова та Ескендера Абдулганієва. Після цього чоловіків затримали, їх звинувачують у «причетності до діяльності терористичної організації».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ