Вступити до родини ATR

У Криму не пропускають автівки з кримськими татарами, які їдуть на вирок до Ростова-на-Дону

3 листопада 2020, 02:11
970

У Криму співробітники «ДПС» зупиняють мікроавтобуси з кримськими татарами, що їдуть на вирок у Ростов-на-Дону. На власників деяких транспортних засобів складають протоколи: «через відсутність вогнегасника», «через переобладнання», а у пасажирів відбирають паспортні дані.

ФОТО: Кримська солідарність

ФОТО: Кримська солідарність

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомляє правозахисниця, активістка «Кримської солідарності» Мумінє Салієва.

«Співробітники ДПС (ФСБ) зупиняють на Керченському мосту активістів, родичів політв'язнів та небайдужих людей, що їдуть на судовий процес до Південного окружного військового суду, де буде оголошено вирок», — пише вона.

За словами «правоохоронців», «Керченський міст» перекритий до 8 години ранку. Причини невідомі, посилаються на розпорядження ФСБ.

«У наш адвокатський офіс почала надходити інформація від людей, жителів Криму, які тримали шлях до Південного окружного військового суду і вже на території Криму їх почали гальмувати співробітники ДАІ, ДПС, я думаю, що не без участі оперативних співробітників ФСБ. Це робиться для того, щоб відбити у людей все бажання надавати підтримку. Не дати людям приїжджати на суди. Робити свої «чорні справи» тихо — як вони робили це до цього, щоб «конвеєр» Південного окружного військового суду штампував божевільні вироки кримським татарам-мусульманам. Щоб про це ніхто не знав і нікуди не виходила інформація — ось їхня мета», — прокоментував ситуацію адвокат Еміль Курбедінов.

{gallery_1}

Нагадаємо, сьогодні, 3 листопада 2020 року Південний окружний військовий суд у Ростові-на-Дону має винести вирок Рустему Емірусеінову, Арсену Абхаірову та Ескендеру Абдулганієву.

Таким чином Рустема Емірусеінова може бути засуджено на термін 18 років з обмеженням на 1,5 роки нагляду, Арсена Абхаірова — на 15 років, Ескендера Абдулганієва — на 16 років у колонії суворого режиму.

Як відомо, 14 лютого 2019 року в смт. Октябрське Красногвардійського району Криму співробітники ФСБ провели обшуки в будинках кримських татар Рустема Емірусеінова, Арсена Абхаірова та Ескендера Абдулганієва. Після цього чоловіків затримали, їх звинувачують у «причетності до діяльності терористичної організації».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ