Вступити до родини ATR

Францію запросили до участі у Кримській платформі — МЗС

3 листопада 2020, 09:38
616

Міністерство закордонних справ України запросило Францію до участі в роботі Кримської платформи. Франція розгляне цю пропозицію.

ФОТО: ATR.ua

ФОТО: ATR.ua

Як повідомляє пресслужба МЗС, міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба провів телефонну розмову з міністром Європи та закордонних справ Французької Республіки Жаном-Івом Ле Дріаном.

«Дмитро Кулеба запросив Францію взяти активну участь у роботі Кримської платформи. Жан-Ів Ле Дріан висловив вдячність за запрошення та запевнив, що принципова позиція Франції щодо невизнання спроби анексії Криму триватиме надалі, як і відповідна політика обмежувальних заходів по відношенню до Росії. У зв’язку з цим французька сторона розгляне інформацію щодо запуску Кримської платформи, — повідомляє МЗС.

Окрім цього, міністри обговорили зусилля по врегулюванню російсько-української війни на Донбасі. Жан-Івом Ле Дріан також наголосив на незмінності позиції Парижа щодо підтримки суверенітету України та її територіальної цілісності.

За даними лідера кримськотатарського народу Мустафи Джемілєва, в День кримського спротиву російській окупації (26 лютого) планується проведення саміту на рівні глав держав, що приєднаються до платформи з деокупації Криму.

Нагадаємо, на початку червня міністр закордонних справ Дмитро Кулеба оголосив, що Україна має намір створити міжнародну платформу для обговорення з партнерами деокупації Криму. За словами Еміне Джеппар, створення платформи має на меті «задати багаторівневу рамку, яка триматиме тему Криму на різних рівнях».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ