Вступити до родини ATR

Землетрус в Ізмірі: турецькі рятувальники продовжують знаходити під завалами людей

4 листопада 2020, 09:01
650

У Туреччині зростає кількість загиблих від руйнівного землетрусу, тіла яких знаходять під час розбору завалених будинків в провінції Ізмір. Наразі йдеться вже про 110 жертв, 1027 людей поранені.

ФОТО: Турецька жандармерія

ФОТО: Турецька жандармерія

Про це у телезверненні повідомив турецький президент Реджеп Тайїп Ердоган, передає агенство Anadolu.

«Число поранених становить 1027 людей, з яких 883 людини вже виписалися з лікарень. 107 осіб були витягнуті з-під завалів під час рятувальних операцій», — повідомив Ердоган.

Напередодні турецьким рятувальникам вдалося знайти та врятувати 4-річну дитину. Дівчинка провела під завалами 91 годину та на момент порятунку перебувала у свідомості, повідомляє турецька газета Daily Sabah.

{gallery_1}

Реджеп Тайїп Ердоган зазначає, що рятувальні операції в зоні стихійного лиха тривають, а з боку влади країни виділені додаткові кошти для проведення пошуково-рятувальних робіт.

За словами турецького лідера, уряд країни надасть фінансову допомогу громадянам, які внаслідок землетрусу залишилися без житла. Він додав, що підприємці, чиї заклади були зруйновані або серйозно постраждали через стихійне лихо, також отримають компенсацію.

Нагадаємо, у п’ятницю, 30 жовтня, в Егейському морі стався потужний землетрус. За шкалою Ріхтера він досяг 6,6 бала. Сильні підземні поштовхи тривали близько 15 секунд та відчувалися у Туреччині та Греції. У населених пунктах країн обвалилися будівлі. У Туреччині від землетрусу постраждала провінція Ізмір.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ