Вступити до родини ATR

Понад 2 тисячі абітурієнтів з тимчасово окупованих територій вступили до українських ВНЗ

4 листопада 2020, 12:17
637

У 2020 році, через освітні центри «Крим-Україна» та «Донбас-Україна», до українських закладів вищої освіти вступили 2026 абітурієнтів з тимчасово окупованих територій Криму та Донбасу.

Про це повідомив заступник міністра освіти і науки України Андрій Вітренко.

«З початку роботи освітніх центрів «Крим-Україна» та «Донбас-Україна» вдвічі збільшилася кількість вступників із тимчасово окупованих територій Криму та Донбасу до українських закладів вищої освіти. Якщо у 2016 році було зараховано 1008 студентів, то у 2020 році — 2026. При цьому з метою безпеки вступників у рейтингових списках та наказах про зарахування прізвища шифрувалися», — зазначили в міністерстві.

За словами міністра, цього року подача документів та зарахування для здобуття освітнього рівня бакалавра (магістра медичного, фармацевтичного та ветеринарного спрямування) на навчання за кошти державного бюджету в межах квоти-2 (максимальний обсяг держзамовлення для тимчасово переміщених осіб) відбувалося в два етапи: основний — до 20 серпня, завершальний на бюджет та контракт — до 23 жовтня.

Як відомо, 9 червня 2020 року, свою роботу розпочали освітні центри «Крим-Україна» та «Донбас-Україна», звернувшись до яких вступники з тимчасово окупованих територій можуть вступати до українських університетів без ЗНО.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ