Вступити до родини ATR

Терористичне угруповання «Ісламська держава» взяло на себе відповідальність за теракт у Відні

4 листопада 2020, 14:15
558

Екстремістське терористичне угруповання «Ісламська держава» взяло на себе відповідальність за теракт, який стався ввечері 2 листопада у Відні. Внаслідок теракту загинуло щонайменше 5 людей, 22 особи отримали поранення.

ФОТО: Seznam Zpravy

ФОТО: Seznam Zpravy

Про це повідомляє організація SITE Intelligence Group.

Терористичне угруповання «ІД» опублікувало через своє агентство «Amaq» фотографію та відео ймовірного нападника. Вони заявили, що теракт в столиці Австрії вчинив Абу Дажна Аль-Албані.

Як відомо, ввечері 2 листопада декілька людей відкрили вогонь біля синагоги у центрі Відня. Станом на 4 листопада відомо про 5 загиблих та 22 поранених. Силовики застрелили одного з нападників.

Згодом, австрійська влада повідомила про одного з нападників Фейзуллу Куйтіма, громадянина Австрії та Македонії. У квітні 2019 року його засудили до 22 місяців тюрми через намір поїхати в Сирію та приєднатись до бойовиків «Ісламської держави». Йому вдалося достроково вийти з вʼязниці.

За даними SITE Intelligence Group, джихадисти взяли відповідальність на себе за напад у Відні. Вони заявили, що атаки в місті стали «платою за участь Австрії» в очолюваній США коаліції проти «Ісламської держави».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ