Вступити до родини ATR

Землетрус в Ізмірі: рятувальні роботи завершені

5 листопада 2020, 11:30
1185

У Туреччині завершили пошуково-рятувальні роботи, що тривали в Ізмірі після землетрусу, який стався 30 жовтня. 114 людей загинули, 1035 — постраждали внаслідок стихійного лиха.

ФОТО: Reuters/ Kemal Aslan

ФОТО: Reuters/ Kemal Aslan

Про це доповіли в Управлінні з попередження і ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій Туреччини (AFAD), повідомляє «TRT Haber».

«За інформацією AFAD, загинули 114 осіб. З 1035, які постраждали в результаті землетрусу, 999 були виписані, а 36 з них все ще перебувають на лікуванні», — йдеться у повідомленні.

Зазначається, що пошуково-рятувальні роботи в Ізмірі були завершені в 17 зруйнованих будівлях, вивезення уламків досі триває.

Нагадаємо, у п’ятницю, 30 жовтня, в Егейському морі стався потужний землетрус. За шкалою Ріхтера він досяг 6,6 бала. Сильні підземні поштовхи тривали близько 15 секунд та відчувалися у Туреччині та Греції. У населених пунктах країн обвалилися будівлі. У Туреччині від землетрусу постраждала провінція Ізмір.

За словами президента Туреччини, уряд країни надасть фінансову допомогу громадянам, які внаслідок землетрусу залишилися без житла. Підприємці, чиї заклади були зруйновані або серйозно постраждали через стихійне лихо, також отримають компенсацію.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ