Вступити до родини ATR

Кориневич обговорив з послом Латвії проблеми в окупованому Криму

5 листопада 2020, 11:57
727

Постійний представник президента України в АР Крим Антон Кориневич на зустрічі з надзвичайним і повноважним послом Латвійської Республіки в Україні Юрісом Пойкансом розповів про порушення прав людини та інші безчинства окупаційної влади у Криму.

ФОТО: gov.ua

ФОТО: gov.ua

Про це повідомляє пресслужба представництва президента України в АР Крим.

«В рамках зустрічі, крім питань, пов’язаних із порушенням прав людини, обговорювалися також проблеми мілітаризації Криму та Чорноморського регіону, поступової колонізації півострова із заміщенням населення, дотримання прав дитини та злочинів Російської Федерації із залучення дітей до парамілітарних утворень, незаконного призову до російської армії, питання шкоди навколишньому природному середовищу, порушення проти Української Церкви, зокрема, рішення окупаційної влади по знесенню храму ПЦУ у Євпаторії, порушення прав корінного кримськотатарського народу і жахливі вироки, які виносить Російська Федерація за політичними мотивами тим, хто не погоджується з окупацією, сповідує релігію власного народу чи займає активну громадянську позицію», — йдеться у повідомленні.

Важливою складовою зустрічі були також питання санкційного режиму, збереження вектору розширення санкцій з боку партнерів України, а також послідовної політики невизнання, визначеної Резолюцією Генеральної Асамблеї ООН в березні 2014 року.

Окрім того, обговорили нові виклики, пов’язані із обмеженням права громадян на свободу пересування з боку окупаційних «органів» та гуманітарною кризою, яка склалася на території тимчасово окупованого Криму у зв’язку з пандемією COVID-19.

У представництві зазначають, що Латвійська Республіка є постійним партнером України у боротьбі проти російської агресії та висловлюють подяку надзвичайному і повноважному послу Латвійської Республіки в Україні Юрісу Пойкансу за увагу до кримського питання.

Нагадаємо, що військове вторгнення Росії до Криму почалося в лютому 2014 року. Озброєними людьми у камуфляжній формі були захоплені парламент і уряд Криму, держустанови, військові бази і аеропорт. 16 березня в Криму провели «референдум про приєднання Криму до Росії». Його Москва намагалася використати для виправдання анексії півострова, що належить Україні. Верховна Рада України офіційно оголосила датою початку тимчасової окупації Криму і Севастополя Росією 20 лютого 2014 року. Щорічно 26 лютого в Україні відзначається День кримського спротиву російській окупації.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ