Вступити до родини ATR

Третя бахчисарайська «справа про тероризм»: відвід складу суду — не задоволено

6 листопада 2020, 12:26
712

5 листопада 2020 року в Південному окружному військовому суді Ростова-на-Дону відбулося попереднє слухання у справі третьої бахчисарайської групи «справи про так званий тероризм». Адвокати брали участь у засіданні за допомогою відеоконференцзв'язку з окупаційного «Кримського гарнізонного військового суду» та СІЗО.

ФОТО: Кримська солідарність

ФОТО: Кримська солідарність

Про це повідомляє «Кримська солідарність».

За словами адвоката Лілі Гемеджі, під час попереднього слухання вирішувалися організаційні питання — через те, що підсудні не були вчасно повідомлені про час проведення слухання, засідання було перенесено на 6 листопада.

«Усі документи, які вони хотіли долучити сьогодні до судового засідання, були залишені в камерах. Що нам вдалося сьогодні зробити? Був заявлений ряд відводів і ряд клопотань. В першу чергу, було заявлено відвід складу суду, секретарю та прокурору. Підставою для відводу стало те, що на території Криму згідно з нормами міжнародного права має застосовуватися 4-а Женевська конвенція. У зв'язку з цим було заявлено відвід. Даний відвід не задоволено», — заявила Гемеджі.

Окрім того, було заявлено про долучення матеріалів, що характеризують стан здоров'я обвинуваченого Амета Сулейманова, якого на судові засідання привозить співробітник ФСВП. Суд задовольнив це клопотання.

Нагадаємо, 11 березня 2020 року окупанти у Криму увірвалися з обшуками до будинків сімох кримських татар. Так звані «слідчі дії» були проведені у: матері Сейтумера Сейтумерова — ведучого телеканалу ATR, Сейдамета Мустафаєва — стрімера «Кримської солідарності», Сейтумера Сейтумерова — історика, Шукрі Сейтумерова, Рустема Сейтмеметова, Амета Сулейманова і Айдера Сулейманова. Усім кримським татарам окупанти закидають участь у забороненій в РФ організації.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ