Вступити до родини ATR

В Україні ввели штрафи за неносіння масок

6 листопада 2020, 13:08
705

6 листопада Верховна Рада України ухвалила закон, який передбачає штрафи за неносіння масок у громадських місцях під час карантину.

За відповідний законопроєкт №3891 проголосували 262 депутати. Цей закон набуде чинності з дня, наступного за днем його опублікування.

Таким чином, через перебування у громадських будинках, спорудах, громадському транспорті під час дії карантину без респіратора чи захисної маски можна отримати штраф від 10 до 15 неоподаткованих мінімумів доходів, тобто від 170 до 255 грн.

Накладати штрафи зможуть на місці вчинення правопорушення винятково за допомогою безготівкових платіжних пристроїв. Це можуть зробити органи внутрішніх справ, Національна поліція, уповноважений орган охорони здоров'я, уповноважені органи Державної санітарно-епідеміологічної служби, а також органи місцевого самоврядування.

Станом на 6 листопада в Україні підтвердили 9721 випадок коронавірусної інфекції, 201 пацієнт помер, 10 762 хворих одужали.

Нагадаємо, раніше уряд продовжив дію «адаптивного» карантину в Україні до 31 грудня. Так званий «адаптивний» карантин означає, що у разі загострення епідеміологічної ситуації в окремих регіонах обмежувальні заходи будуть посилені саме там, а не по всій країні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ