Вступити до родини ATR

Окупанти пригрозили організаторам Кримського саміту

6 листопада 2020, 13:31
759

На думку окупантів, спроби Києва організувати міжнародний майданчик з питання деокупації Криму продиктовані бажанням «розігріти» тему, яка вже нібито не є актуальною.

Про це заявив «віце-прем'єр» окупаційного «уряду» Криму та представник «республіки Крим» при президенті РФ Георгій Мурадов, передають окупаційні ЗМІ.

«При тому, як розвиваються відносини Росії із Заходом та Україною, можна влаштовувати будь-які антиросійські спектаклі, шоу і заходи. Але нагадаю вислів міністра закордонних справ РФ Сергія Лаврова, коли він поділився своїми спогадами про зустріч із держсекретарем США паном Керрі і той його вмовляв повторити референдум у Криму. Тоді Лавров запитав: «навіщо влаштовувати цей спектакль?», — прокоментував він.

Окрім того, Мурадов заявив, що платформа з деокупації Криму є нібито «посяганням на територіальну цілісність Росії і порушенням Конституції РФ» та пригрозив її організаторам включенням до обмежувальних списків.

«Це також порушує і наші правові норми, закріплені в кримінальному кодексі Росії. Є така стаття «публічні заклики до здійснення дій, спрямованих на порушення територіальної цілісності Росії». І якщо ці актори, як зараз модно говорити, виступатимуть проти територіальної цілісності РФ, то їм загрожують включення до різного роду обмежувальних списків та інші заходи, якщо вони з’являться на території нашої країни. Всі, хто там щось замишляє, повинні чітко і твердо мати це на увазі», — заявив окупаційний «віце-прем'єр».

Нагадаємо, 5 листопада, на брифінгу міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба повідомив, що перший саміт Кримської платформи відбудеться у травні 2021 року у Києві.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ