Вступити до родини ATR

МОЗ пропонує запровадити карантин «вихідного дня» в Україні

9 листопада 2020, 11:43
718

Міністерство охорони здоров'я України пропонує запровадити карантин «вихідного дня». Таким чином, в суботу й неділю працюватимуть лише продуктові магазини, аптеки й ветеринарні аптеки, транспорт та автозаправки.

Про це повідомив міністр охорони здоровʼя Максим Степанов.

За його словами, повний локдаун у країні буде важко перенести малому та середньому бізнесу. Натомість МОЗ пропонує Кабінету міністрів запровадити карантин «вихідного дня», який буде діяти з 00:00 суботи до 00:00 понеділка.

«Наша пропозиція: щоб з 00:00 годин суботи до 00:00 годин понеділка у нашій країні працювали виключно продуктові магазини, аптеки, транспорт, автозаправочні станції, ветеринарні аптеки. Усе решта, що стосується ресторанів, кафе, інших закладів громадського харчування — щоб вони працювали виключено «на винос». Те, що стосується решти магазинів, торгово-розважальних центрів — ми рекомендуємо, щоб вони у суботу й неділю були зачинені. Це стосується і решти розважальних закладів, будь-яких розважальних подій, щоб вони у суботу й неділю не відбувалися», — заявив Степанов.

Міністр охорони здоровʼя наголосив, що МОЗ сподівається таким чином зменшити кількість контактів між людьми до мінімуму та уникнути повного локдауну в країні.

Як повідомили у МОЗ, станом на 9:00 9 листопада в Україні зафіксовано 469 018 лабораторно підтверджених випадків COVID-19, з них 8565 летальних, 209 143 пацієнти одужали. За добу зафіксовано 8687 нових випадків.

Нагадаємо, раніше уряд продовжив дію «адаптивного» карантину в Україні до 31 грудня. Так званий «адаптивний» карантин означає, що у разі загострення епідеміологічної ситуації в окремих регіонах обмежувальні заходи будуть посилені саме там, а не по всій країні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ