Вступити до родини ATR

На адмінмежі з Кримом затримали зрадника, який допомагав окупантам переслідувати кримських татар

9 листопада 2020, 15:09
802

7 листопада на КПВВ «Каланчак» при спробі виїзду на тимчасово окуповану територію півострова Крим затримано українця, який систематично надавав допомогу окупаційним правоохоронцям при проведенні численних незаконних обшуків і затримань громадян у так званих «справах про тероризм».

Про це повідомляє прокуратура АР Крим та м. Севастополя.

За інформацією правоохоронних органів, підозрюваний обіймає посаду «начальника» управління транспорту та авіації незаконно утвореного «Чорноморнафтогаза».

«Використовуючи своє службове становище, щонайменше з 26.03.2019 надавав допомогу окупаційним правоохоронцям, а саме «Службі захисту конституційного ладу Управління ФСБ РФ по Республіці Крим» у організації проведення ряду незаконних обшуків у домоволодіннях представників кримськотатарського народу, які переслідувались за нібито участь в організації «Хізб ут-Тахрір». Підозрюваний систематично забезпечував окупаційних правоохоронців транспортними засобами при проведенні обшуків, а також для конвоювання незаконно затриманих осіб до СІЗО та «Управління ФСБ РФ по Республіці Крим»», — заявили в прокуратурі. 

Наразі за вчинення державної зради йому загрожує від дванадцяти до п’ятнадцяти років.

За інформацією «Центру журналістських розслідувань», мова йде про Миколу Федоряна, який був заступником начальника — начальником міліції громадської безпеки ГУМВС України в АР Крим з 2005 по 2011 рік.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ