Вступити до родини ATR

Окупанти заявили про відкриття «першого іноземного консульства» у Криму

10 листопада 2020, 08:19
591

Окупаційна «влада» Криму анонсувала відкриття так званого «дипломатичного представництва» — «консульства» Республіки Нікарагуа. Україна вважає такі дії протиправними та погрожує ввести секторальні санкції проти Нікагуари.

Про відкриття «диппредставництва» заявив «віцепрем’єр» окупаційного «уряду» Криму Георгій Мурадов, передають російські ЗМІ.

«У Криму після 2014 року з'явиться перше іноземне диппредставництво — консульська установа Нікарагуа. На церемонію його відкриття в регіон прибула посол Нікарагуа в Росії Альба Асусена Торрес», — йдеться у повідомленні.

За попередньою інформацією, «консульство» Нікарагуа має відкритися у Сімферополі. На сторінці посольства деталей про це не повідомляють.

У Києві вважають відкриття консульства протиправними діями. Уряд України звернувся до Ради національної безпеки і оборони (РНБО) з пропозицією ввести секторальні санкції.  У серпні Україна вже направляла ноту протесту в Нікарагуа з цього приводу.

«Проект передбачає внесення пропозицій щодо застосування жорстких секторальний санкцій проти Республіки Нікарагуа у відповідь на відверто протиправні дії її уряду проти інтересів національної безпеки нашої держави», — повідомив на засіданні кабміну віце-прем'єр України Олексій Резніков.

Нагадаємо, що військове вторгнення Росії до Криму почалося в лютому 2014 року. Озброєними людьми у камуфляжній формі були захоплені парламент і уряд Криму, держустанови, військові бази і аеропорт. 16 березня в Криму провели «референдум про приєднання Криму до Росії». Його Москва намагалася використати для виправдання анексії півострова, що належить Україні. Верховна Рада України офіційно оголосила датою початку тимчасової окупації Криму і Севастополя Росією 20 лютого 2014 року. Щорічно 26 лютого в Україні відзначається День кримського спротиву російській окупації.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ