Вступити до родини ATR

Друга бахчисарайська «справа про тероризм»: адвокат відвідав Салієва і Асанова у СІЗО

10 листопада 2020, 11:25
844

Адвокат Еміль Курбедінов зустрівся з засудженими цивільними журналістами Марленом Асановим і Сейраном Салієвим у СІЗО №5 Ростова-на-Дону. Адвокат розповів, що основною метою зустрічі була підготовка до апеляційного суду. Активісти підписали документи, що стосуються роботи захисту з міжнародними інстанціями.

ФОТО: Кримська солідарність

ФОТО: Кримська солідарність

Про це повідомляють активісти «Кримської солідарності».

«Наша зустріч проходила не в звичайному режимі. Адвокат і його підзахисний повинні зустрічатися конфіденційно. Тобто в спеціальному кабінеті для зустрічей адвокатів і підзахисних. Але, у зв'язку з карантинними заходами в СІЗО №5, ми зустрічалися у кімнаті, де проходять побачення з родичами та обвинуваченими», — зазначив захисник.

Адвокат Курбедінов також розповів про здоров'я і моральний стан кримськотатарських активістів.

«Сулейман Асанов тримається. Йому надали медичну допомогу в області стоматології, довгий час ми цього домагалися. Що стосується морального стану — і Марлен Асанов, і Сейран Салієв гідно, як чоловіки приймають ці події у своєму житті», — повідомив Курбедінов.

За словами адвоката, листи та передачі до обох доходять, політв’язні дякують громадськості за підтримку.

«Вони обидва розповіли про складнощі з літературою для читання. Після переведення з одного СІЗО в інше, у них забрали переклад Корану Ельміра Кулієва. Вони не можуть отримати свої книги назад, але сподіваємося, що питання вирішиться. А поки готуємо апеляційні скарги і чекаємо суд апеляційної інстанції», — резюмував Курбедінов.

Як повідомляв ATR.ua, 16 вересня Південний окружний військовий суд у Ростові-на-Дону оголосив вирок вісьмом фігурантам «справи про так званий тероризм» (друга бахчисарайська справа). Марлена Асанова, Мемета Бєлялова, Тимура Ібрагімова, Сервера Зекір’яєва, Сервера Мустафаєва, Сейрана Салієва і Едема Смаїлова сумарно засудили до 110 років ув’язнення у колонії суворого режиму. Ще одного фігуранта цієї «справи» — Ернеса Аметова — визнали невинним.

Нагадаємо, у жовтні 2017 року під час масових облав у Бахчисараї за обвинуваченням у «тероризмі» окупанти затримали шістьох кримських татар: Тимура Ібрагімова, Марлена Асанова, Мемета Белялова, Сейрана Салієва, Сервера Зекір`яєва та Ернеса Аметова. У травні 2018 року в Криму також затримали координатора «Кримської солідарності» Сервера Мустафаєва та жителя села Долинне Бахчисарайського району Едема Смаїлова. Обвинувачення проти них долучили до «справи про так званий тероризм» (друга бахчисарайська група).

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ