Вступити до родини ATR

В Україні випустять аудіокнигу з історії кримських татар

10 листопада 2020, 14:04
714

В Україні зібрали кошти на створення першої аудіокниги українською мовою «Світи. Народи. Історія кримських татар», за друкарським виданням у чотирьох томах «Історії кримських татар» Валерія Возгріна.

ФОТО: Історія кримських татар

ФОТО: Історія кримських татар

Про це повідомили на сторінці книги у Facebook.

«Зібрано 106% від мети. Спільними зусиллями українців та киримли створення аудіокниги профондовано. Кампанія спільнокошту проєкту «Аудіокнига «Світи. Народи. Історія кримських татар» на сайті «Велика Ідея» завершилася успішно завдяки кожному й кожній з Вас. Раді усвідомлювати, що навколо проєкту утворилася спільнота однодумців. Завдяки нашим спільним зусиллям слово Валерія Возгріна лунатиме українською. І символічно, що ми це констатуємо в День української писемності та мови», — йдеться у повідомленні.

Зазначається, що за три місяці було зібрано 148 250 гривень. Аудіокнига буде доступна вже у 2021 році.

За словами авторів проєкту, у січні 2020 після новини про смерть видатного історика Валерія Возгріна, виникла ідея щодо створення проєкту, який дозволить його слову лунати українською мовою та розповідати історію корінного народу Криму.

«Основною метою проєкту «Світи. Народи. Історія кримських татар» є привернути увагу української спільноти до вивчення невідомих для більшості сторінок історії кримськотатарського народу, стосунків між нашими народами, наших спільних інтересів і співіснування. Нагадаємо, що на території України (найбільший осередок в Автономній Республіці Крим, Херсонській та Запорізькій областях) проживає понад 250 000 кримців», — пишуть автори ідеї.

Відмічається, що проєкт підтримали 213 доброчинців. Окрім цього, на свої сторінці автори ідеї також висловили подяку Меджлісу кримськотатарського народу та його голові Рефату Чубарову, віце-президенту Всесвітнього конгресу кримських татар Ленуру Іслямову, журналісту Айдеру Муждабаєву, народному депутату Рустему Умєрову, активісту Ерфану Кудусову, Богдані Гриців та компанії «Astem Foundation».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ