Вступити до родини ATR

Прокуратура АР Крим повідомила про підозру трьом «самооборонівцям»

10 листопада 2020, 19:56
525

Прокуратура АР Крим та міста Севастополя повідомила про підозру трьом учасникам незаконного збройного формування «Самооборона Криму», які захоплювали адміністративні будівлі у Сімферополі та несли службу на незаконно створеному блок-пості.

Про це повідомляє пресслужба прокуратури АР Крим.

«Прокуратура автономії спільно з ГУНП в АР Крим та м. Севастополя, повідомила про підозру трьом учасникам незаконного збройного формування «Самооборона Криму» за ч. 2 ст. 260 КК України. Санкція інкримінованої статті передбачає позбавлення волі на строк від трьох до восьми років», — йдеться у повідомленні.

За інформацією прокуратури, один з підозрюваних брав участь у затриманні проукраїнських активістів під час мітингу на підтримку територіальної цілісності України 26 лютого 2014 року та здійснював захоплення адміністративних будівель у Сімферополі. Ще двоє з них протягом лютого-березня 2014 року, погрожуючи застосуванням фізичної сили та вогнепальної зброї, здійснювали перевірки документів осіб та обшукували транспортні засоби на незаконно створеному блок-пості при в’їзді до Джанкою.

Прокуратура не поширює імена «самооборонівців», яким повідомлено про підозру.

Нагадаємо, що у серпні прокуратура АР Крим у Києві провела обшуки і повідомила про підозру у створенні незаконного воєнізованого формування учаснику «Самооборони Криму». Йдеться про мешканця окупованої Ялти, 34-річного Олександра Расшивалова.

Як відомо, бандформування «Самооборона» було створено на території Криму після захоплення півострова Росією. Члени цього формування брали участь у військових злочинах РФ на території України, викрадали і катували кримських татар і українців. Раніше українські правоохоронці встановили понад 1300 осіб, які брали участь у діяльності цього формування.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ