Вступити до родини ATR

В Україні створять фонд екологічних податків

11 листопада 2020, 12:54
671

Міністерство захисту навколишнього середовища та природних ресурсів пропонує створити окремий фонд, в якому будуть акумулюватися всі екологічні податки, що будуть спрямовані виключно на поліпшення якості навколишнього середовища.

Про це заявив міністр захисту навколишнього середовища та природних ресурсів України Роман Абрамовський, пише «УНІАН».

За словами міністра, фонд буде створено за прикладом польського фонду охорони навколишнього середовища та природних ресурсів.


«Ми бачимо проблему в тому, що податок на СО2 і частина екологічних податків йдуть просто в загальний фонд державного бюджету і використовуються на все що завгодно, окрім напрямку, за яким мають використовуватися. Ми почали роботу зі створення фонду як окремої юридичної особи з прозорою системою прийняття рішень і можливістю запускати різні механізми підтримки підприємств», — заявив Абрамовський.

Таким чином, гроші зі створеного фонду будуть спрямовані на вирішення екологічних проблем. Окрім цього, фонд зможе залучати кошти з міжнародних кліматичних організацій.

Як відомо, попри підвищення ставки екологічного податку майже у 25 разів, кошти використовуються на види діяльності, які не відповідають компенсаційній функції екоподатку.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ