Вступити до родини ATR

Кориневич увійшов до міжвідомчої комісії з гуманітарного права

12 листопада 2020, 08:03
544

Постійний представник президента України в АР Крим Антон Кориневич увійде до складу Міжвідомчої комісії з питань застосування та реалізації норм міжнародного гуманітарного права в Україні. Він займатиметься питанням захисту прав жителів тимчасово окупованих територій та переселенців. Також до складу комісії долучили представника Херсонської ОДА.

Відповідне рішення уряд ухвалив 11 листопада на засіданні.

«Оскільки Херсонська область межує з тимчасово окупованою територією АР Крим та міста Севастополь, вважається за доцільне ввести до складу Комісії представника Херсонської ОДА. Окрім того, до складу комісії ввели постійного представника Президента України в АР Крим з огляду на компетенцію Представництва у сфері захисту прав та законних інтересів громадян України, які проживають на тимчасово окупованих територіях або переселилися з тимчасово окупованих територій і перебувають в інших регіонах України», — йдеться у пояснювальній записці про проєкт постанови.

Як відомо, Міжвідомча комісія з питань застосування та реалізації норм міжнародного гуманітарного права в Україні була утворена для сприяння забезпеченню реалізації міжнародно-правових зобов’язань України у галузі міжнародного гуманітарного права. До її складу також входять заступники голів Донецької та Луганської обласних військово-цивільних адміністрацій.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ