Вступити до родини ATR

Німеччина позитивно оцінює ініціативу створення Кримської платформи

12 листопада 2020, 10:10
651

11 листопада міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба провів телефонну розмову з міністром закордонних справ Німеччини Гайко Маасом, який заявив, що позитивно оцінює ініціативу щодо створення Кримської платформи.

Про це повідомляє пресслужба МЗС України.

За інформацією відомства, міністри позитивно відзначили високу динаміку відносин та взаємодію між Україною та Німеччиною.

«Керівник німецького зовнішньополітичного відомства позитивно оцінив українську ініціативу щодо заснування Кримської платформи та погодився з важливістю збереження теми тимчасово окупованого Криму серед пріоритетів міжнародного порядку денного», — повідомляє МЗС.

Окрім того, міністр закордонних справ Німеччини Гайко Маас позитивно оцінив зусилля України у Нормандському форматі та Тристоронній контактній групі.

Як повідомляв ATR.ua, 5 листопада, на брифінгу міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба повідомив, що перший саміт Кримської платформи відбудеться у травні 2021 року у Києві.

Нагадаємо, на початку червня міністр закордонних справ Дмитро Кулеба оголосив, що Україна має намір створити міжнародну платформу для обговорення з партнерами деокупації Криму. За словами Еміне Джеппар, створення платформи має на меті «задати багаторівневу рамку, яка триматиме тему Криму на різних рівнях».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ