Вступити до родини ATR

У МЗС обговорили створення Кримської платформи з представниками Меджлісу

13 листопада 2020, 10:23
844

12 листопада міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба провів зустріч із національним лідером кримських татар Мустафою Джемілєвим та представниками Меджлісу кримськотатарського народу. Учасники обговорили подальшу взаємодію МЗС України з Меджлісом кримськотатарського народу у справі деокупації Криму.

Фото: МЗС України

Фото: МЗС України

Про це повідомляє пресслужба міністерства.

«Ми маємо спільні погляди і рішучість робити те, у що віримо. Якщо ми, Україна, не будемо штовхати вперед справу деокупації Криму, ніхто у світі не буде робити це за нас», — зауважив Кулеба.

Представники Меджлісу висловили готовність брати активну участь у розробці, запуску та подальшій роботі Кримської платформи.

{gallery_1}

Глава МЗС України звернув увагу на особисту залученість до створення Кримської платформи президента України Володимира Зеленського, зусилля Ради національної безпеки та оборони, Міністерства реінтеграції тимчасово окупованих територій України, а також висловив сподівання у налагодженні подальшої ефективної взаємодії із Верховною Радою України. 

Окрім того, співрозмовники обговорили концептуальні особливості функціонування Кримської платформи, зокрема її парламентський вимір, а також законодавчу діяльність, що сприятиме деокупації Криму. Вони також погодилися, що всяке обговорення питань Криму потребує обов’язкового залучення кримських татар. 

Як повідомляв ATR.ua, 5 листопада, на брифінгу міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба повідомив, що перший саміт Кримської платформи відбудеться у травні 2021 року у Києві.

Нагадаємо, на початку червня міністр закордонних справ Дмитро Кулеба оголосив, що Україна має намір створити міжнародну платформу для обговорення з партнерами деокупації Криму. За словами Еміне Джеппар, створення платформи має на меті «задати багаторівневу рамку, яка триматиме тему Криму на різних рівнях».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ