Вступити до родини ATR

Окупанти вручили обвинувальний висновок активісту Рідвану Умерову

13 листопада 2020, 10:37
901

Окупаційна «прокуратура» Криму вручила обвинувальний висновок активісту з Судака Рідвану Умерову. Найближчим часом у «Судакському районному суді» розпочнеться судовий процес.

ФОТО: Кримська солідарність

ФОТО: Кримська солідарність

Про це повідомив його адвокат Марлен Халіков, передають активісти «Кримської солідарності»

«Вчора мій підзахисний Рідван Умеров був викликаний до «прокуратури» Криму, де йому було вручено обвинувальний висновок у кримінальній «справі». Найближчим часом матеріали «справи» відправлять до «суду» для розгляду по суті. Докази, на яких будується позиція звинувачення — це залегендовані свідки. Як і в «справах» за статтею 205.5. В Криму — повний абсурд», — розповів захисник.

У день затримання Рідван Умеров відмовився від дачі показань, пославшись на 51 статтю Конституції РФ, що дозволяє не свідчити проти себе.

Як повідомляють активісти, 7 вересня релігійний і громадський діяч з Судака Рідван Умеров з адвокатом Марленом Халіковим відвідали «УФСБ Росії по Республіці Крим». Слідство висунуло обвинувачення за ст. 205.6 Кримінального кодексу Російської Федерації.

Нагадаємо, 31 серпня 2020 роки після ранкових обшуків в будинках кримських татар було затримано чотирьох осіб: кореспондента і стримера «Кримської солідарності» Айдера Кадирова з Нижньогірського району, релігійного діяча Рідвана Умерова, співробітника МНС Айдера Аблякімова з Судака та будівельника Енвера Топчи з Совєтського району Криму. Силовики доставили їх в «УФСБ Криму» в Сімферополі і відпустили пізно ввечері, кілька годин не допускаючи до них адвокатів. Пізніше стало відомо, що «слідчий» ФСБ Криму Валерій Шерстюк порушив проти них кримінальні «справи». Всі затримані зараз перебувають під підпискою про невиїзд.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ