Вступити до родини ATR

Еміне Джеппар представила Кримську платформу на Комітеті асоціації Україна-ЄС

14 листопада 2020, 14:40
786

13 листопада в рамках шостого засідання Комітету асоціації між Україною та ЄС перша заступниця міністра закордонних справ України Еміне Джеппар представила Кримську платформу, а також висловила сподівання на активну участь інституцій та держав-членів ЄС у її роботі та участь лідерів ЄС у Кримському саміті.

ФОТО: Олег Гончар

ФОТО: Олег Гончар

Про це повідомляє пресслужба МЗС.

«У рамках заходу Еміне Джапарова представила європейським партнерам Кримську платформу, подякувала за підтримку цієї ініціативи з боку ЄС та висловила сподівання на активну участь інституцій та держав-членів ЄС у її роботі, а також на участь лідерів ЄС у Саміті в травні 2021 року. Вона додала, що кінцевою метою Кримської платформи є деокупація Криму і окреслила першочергові напрямки її роботи, зокрема координацію дій міжнародних партнерів з консолідації санкційних режимів, зміцнення політики невизнання, протидію безпековим загрозам, привернення уваги до економічних та екологічних викликів на півострові, пов’язаних з російською окупацією. Одним із важливих завдань Платформи буде також захист жертв порушень прав людини на окупованих територіях», — йдеться у повідомленні відомства.

Окрім того, Еміне Джеппар висловила вдячність ЄС за політику невизнання спроби анексії Криму та підтримку територіальної цілісності України, а також поінформувала учасників про порушення прав людини та мілітаризацію тимчасового окупованого українського півострова.

Перша заступниця міністра закликала посилити політико-дипломатичний тиск на Російську Федерацію, зокрема шляхом розширення санкцій.

Як повідомляв ATR.ua, 5 листопада, на брифінгу міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба повідомив, що перший саміт Кримської платформи відбудеться у травні 2021 року у Києві.

Нагадаємо, на початку червня міністр закордонних справ Дмитро Кулеба оголосив, що Україна має намір створити міжнародну платформу для обговорення з партнерами деокупації Криму. За словами Еміне Джеппар, створення платформи має на меті «задати багаторівневу рамку, яка триматиме тему Криму на різних рівнях».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ